RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

​"Зубів не залишиться": Лукашенко пригрозив країнам Балтії через санкції проти Білорусі

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про економічну відповідь на санкції країн Балтії.

Про це повідомляє "Белта".

Він заявив, що інші країни розуміють наслідки санкцій. Адже Білорусь може закрити кордони під Брестом і Гродно. Тоді німецьким вантажам буде складно потрапити на Схід. Лукашенко підкреслив, що команду про санкції дали більш слабким країнам Балтії.

"Їм дали команду "фас", вони і вякнули з-під паркану. Я так це і оцінюю", - сказав глава Білорусі.

Він попередив, що країнам Балтії слід бути обережними, тому що їх народи можуть сприйняти таке рішення до сусідньої республіки неоднозначно.

"Нехай вони пояснять своїм людям, як вони так реформували країну, що у них залишилося менше половини населення від того, що було в радянські часи. Тому вони нехай обережніше накочуються на Лукашенка і Білорусь, тому що отримають від свого народу так в зуби, що цих зубів не залишиться", - запевнив Лукашенко.

Він також зазначив, що Білорусь зараз готує відповідні санкції.

"Ми не будемо боротися за те, щоб нас туди пустили. Ми просто економічно спробуємо вирішити цю проблему. Кажуть, це дорожче буде для Білорусі (переорієнтувати свої вантажі з балтійських портів на Росію - ред). Звичайно, нам трошки буде не вигідно. Але ми ж домовитися можемо з росіянами за тарифами, і вони від обсягів перевалки наших вантажів все одно отримають вигоду", - сказав Лукашенко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко пригрозив західним країнам, які збираються ввести санкції проти Білорусі та Лукашенка особисто, відповідними обмеженнями.