RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Пропагандисти Кремля зізналися, скільки їхніх людей працює на Лукашенка

Російські пропагандисти з державної телекомпанії Russia Today (RT), яка орієнтована на зарубіжну аудиторію, назвали кількість своїх співробітників, які "надають консультації" білоруським колегам.

Про це пише "Апостроф" з посиланням на повідомлення в Telegram-каналі "RT російською".

"RT і Ruptly (підрозділ телекомпанії Russia Today, - "Апостроф") дійсно працюють в Білорусії. 32 людини прямо зараз. Це не рахуючи Sputnik", - сказано в повідомленні.

Російські пропагандисти зізналися, що дійсно "консультують білоруських колег з безлічі питань" так само, як робили це в Тунісі, Венесуелі і на Кубі, але при цьому ніхто із співробітників на білоруському ТБ не працює.

"Співробітники RT, включаючи Симоньян (керівник каналу Russia Today Маргарита Симоньян, - "Апостроф") приїжджають до Мінська і виїжджають з Мінська на автотранспорті RT. Живуть в чотирьох різних готелях", - уточнили в повідомленні.

Як відомо, телекомпанія Russia Today існує з 2005 року, фінансується урядом Росії, центральна контора розташована в Москві. Мовлення веде англійською, арабською, іспанською, російською та німецькою мовою і при цьому часто звинувачують в систематичній пропаганді.

Як повідомляв "Апостроф", російська пропагандистка, головний редактор забороненого в Україні та багатьох європейських країнах каналу RT Маргарита Симоньян зганьбилася під час прямого включення з Білорусі - на відео вона заявила про відсутність протестів, в той час як на другому плані поліцейські затримували мітингувальників.