RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У Мінську силовики оточили посольство Швеції, де сховалися противники Лукашенка: відео

Білоруські силовики оточили посольство Швеції в Мінську, де знаходяться двоє чоловіків, яких намагалися затримати під час акції протесту 6 вересня. Їм вдалося сховатися на території посольства і вони вирішили просити політичного притулку в Швеції.

Як передає "Апостроф", відповідне відео, опубліковане в Telegram-каналі TYT.BY.новости, записав житель Вітебська Владислав Кузнечик, який знаходиться на території посольства разом зі своїм батьком Віталієм Кузнечиком.

За словами Владислава, 6 вересня силовики до нього і його батька застосували силу під час розгону акції протесту в Вітебську. Їх намагалися затримати і били кийками. Синові вдалося відбити батька у силовиків і їм вдалося сховатися. 4 дні вони переховувалися, оскільки боялися переслідування з боку влади.

"Відразу нас не пустили (на територію посольства - "Апостроф"), можливо, не повірили. Тому ми перелізли через паркан і сидимо тут. Зараз ОМОН оточив посольство і чекає, поки посольство видасть нас їм", - розповів Владислав.

Він повідомив, що за всією їх сім'єю ведеться стеження, навіть за дітьми. Зараз чоловіки переховуються вже п'ятий день.

Згодом Владислав повідомив журналістам, що шведські дипломати намагаються зв'язатися з керівництвом у Стокгольмі, щоб вирішити ситуацію з прохачами політичного притулку. Їм сказали поки що чекати рішення.

Як повідомляв "Апостроф", у місті Дрогичині (Білорусь) на автостоянці біля житлового будинку згоріли чотири автомобілі, три з яких, за даними користувачів соцмережі, належали співробітникам Дрогичинського РВВС, які брали участь в розгонах акцій протесту після президентських виборів 9-11 серпня.