RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

У США пропонують ввести в Нагірний Карабах скандинавських миротворців

Помічник президента США з національної безпеки Роберт О'Брайен повідомив, що в США вирішили розглянути питання щодо розміщення миротворчих сил зі скандинавських країн в Нагірному Карабасі, де незважаючи на укладене перемир'я між Азербайджаном і Вірменією продовжуються бойові дії.

Про це він повідомив на брифінгу перед представниками вірменської діаспори у Лос-Анджелесі.

За словами помічника президента США, реальне припинення вогню в регіоні важко уявити без участі міжнародних миротворців або спостерігачів.

"Будь-якого роду посередництво або миротворчість Туреччини є невдалою ініціативою для Сполучених Штатів, а також для Вірменії. Ми вважаємо, що обом країнам слід погодитися на розміщення скандинавських миротворців", - зазначив О'Брайен.

Він наголосив, що розміщення миротворчого контингенту в Нагірному Карабасі сприятиме встановленню режиму припинення вогню.

"Будь-якого роду збройні миротворчі сили не повинні включати співголів Мінської групи ОБСЄ, в тому числі Сполучені Штати і сусідні країни", - додав помічник президента США.

Як повідомляв "Апостроф", 31 жовтня прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян звернувся до президента Росії Володимира Путіна і попросив про допомогу в Нагірному Карабасі.