RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

За мітингувальниками біжать натовпи силовиків: у Мінську почався розгін акції протесту, відео

З серпня в Білорусі не вщухають протести з вимогою відставки Олександра Лукашенка з поста президента і проведення нових президентських виборів. Масові акції проходять кожні вихідні, силовики жорстоко пригнічують їх. 1 листопада в Мінську силовики розганяють протестувальників, чутно постріли.

Про це пише Telegram-канал Euroradio.

"Мінськ. Протестувальники вийшли на проспект. Автобуси з чекістами прибули одразу. У деяких з них помітили пістолети. Пролунали постріли. Колона людей обійшла невеликий паркан силовиків, повернулася на тротуар і рушила далі", - йдеться в повідомленні.

Учасників протестів почали розганяти і затримувати біля станції метро "Московська". Колона протестувальників була розділена на кілька частин. Силовики підштовхують людей до Челюскінського парку.

Як повідомляє Telegram-канал TUT.BY новини, затримують людей і на проспекті Незалежності. Там були чутні постріли. Люди кричать "Ганьба" і "Трибунал".

Як повідомляв "Апостроф", Олександр Лукашенко 28 жовтня підтримав розгін мітингів і закликав силовиків "працювати". Також він закликав батьків студентів і школярів "прибрати своїх дітей з вулиці, щоб потім не було боляче".