RU  UA  EN

Неділя, 26 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 травня

Всі новини

Росія осоромилася з пуском крилатої ракети з корабля в Японському морі: відео

Росія провела запуск крилатої ракети "Калибр" з фрегату "Маршал Шапошников" ВМФ Росії, який нещодавно пройшов комплексну модернізацію. Однак щось пішло не за планом і ракета впала в море.

Відповідне відео опубліковано в Telegram-каналі MIL.IN.UA.

Пуски крилатих ракет комплексу "Калибр" відбулись на полігонах бойової підготовки в рамках заводських випробувань корабля, який цього тижня офіційно увійшов до складу Тихоокеанського флоту ВМФ Росії.

Модернізація проводилась на базі Центра судоремонту "Дальзавод" у Владивостоці. У додаток до наявних протичовнових та систем протиповітряної оборони "Маршал Шапошников" отримав крилаті ракети "Калибр-НК" та протикорабельні Х-35 "Уран", а також нові артилерійські системи та радіоелектронне озброєння.

В Японському морі фрегат провів артилерійські стрільби і запуски ракет по повітряних цілях, однак один з них виявився невдалим.

Як повідомляв "Апостроф", у США успішно запустили в космос надважку ракету із секретним вантажем Національного розвідувального управління. За кілька секунд до відриву ракети від землі у двигуні спалахнув рідкий водень.