RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Розбиті вітрини, спалені авто: як виглядає Алмати після погромів, фото

В Казахстані черговий день не зупиняються протести. Колись гарне Алмати перетворилося на фільм жахів. У мережі показали, який має вигляд колишня столиця Казахстану після погромів.

Про це повідомляє Telegram-канал Tengrinews.kz.

В Алмати кілька днів невідкладної допомоги, навіть встановили комендантську годину. Люди відзначають, що місто схоже на покинуту місцевість. Магазини розграбовані, в окремих районах міста продовжуються вкрай інтенсивні бойові дії. Стрілянина все ще не припиняється.

Протести у Казахстані

На початку січня на заході Казахстану місцеві жителі почали протестувати через підвищення цін на скраплений газ. Масові виступи супроводжувалися сутичками демонстрантів із правоохоронцями.

4 грудня казахстанські силовики застосували сльозогінний газ проти мітингувальників у центрі Алмати.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв очолив Раду безпеки республіки, якою раніше керував екс-президент Нурсултан Назарбаєв, і заявив, що їхати з країни не має наміру.

"Мій конституційний обов'язок - бути разом із народом. Разом ми подолаємо цю чорну смугу в історії Казахстану, вийдемо з неї сильними", - заявив Токаєв.

Раніше "Апостроф" писав, що Токаєв звернувся до держав-членів Організації договору про колективну безпеку по допомогу. В країну увійшли тисячі російських "миротворців".