RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Як Путін намагається утримати Росію від розвалу: названі два ключові моменти

Широкомасштабне напад Росії на Україну призвело до значної кризи в самій РФ. Окупант опинився в міжнародній ізоляції, великий бізнес спішно покидає країну, а економіка агресора під санкціями розсипається, наче картковий будиночок. На цьому фоні неминуче зростання соціального невдоволення, яке тільки посилюватиметься з потоком цинкових трун. Таким чином можна констатувати, що Путін цілився в Україну, а підстрелив власну країну.

"Апостроф" розбирався, скільки в таких умовах протягне Російська Федерація, і якою є ймовірність її розпаду.

На думку експертів, сам Путін цілком реально боїться розпаду Росії.

По-перше, "Проблема з регіонами в Росії була давно, але військовий фактор суттєво її посилив, - пояснює "Апострофу" політтехнолог Ярослав Макітра. – Зверніть увагу на такий маркер: нещодавно Путін говорив про перших загиблих в Україні та сказав, що зараз він чеченець, татарин, дагестанець, інгуш і, хоча всі в роду у нього всі росіяни, росіяни зараз разом.До речі, перший офіційно визнаний "герой" війни - уродженець Дагестану. Це очевидна ознака , що російське керівництво боїться невдоволення в республіках, де меншою мірою розуміють, за який такий російський світ вони помирають. І щоб не було бунту в цих республіках, героїзують бійців не російської національності".

По-друге, та обставина, що у Росії так і не було введено військове становище – а називати війну війною в Мордорі суворо заборонено – свідчить, що Кремль боїться регіональних бунтів.

"Русский мир", про який твердили в Росії 20 років, зіграв із Путіним злий жарт. Адже якщо "русский мир", то він для росіян і до чого тут взагалі інші республіки", - додав Макітра.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Сибірська народна республіка та інші "мавпи" з гранатою: яким буде розвал Росії