RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Російські окупанти мінують Білорусь: під час вибуху загинули офіцери КДБ

У Гомельській області Білорусі, прикордонній з Україною та Росією, загинули офіцери місцевого КДБ - вони підірвалися на міні, встановленій російськими окупантами поруч з українським кордоном.

Про це повідомило видання "Наша Ніва".

Журналісти повідомили, що російські військові розбили табір у районі Поліського екологічного заповідника, що межує з українською Чорнобильською зоною відчуження. Це ті території Білорусі, які постраждали від аварії на ЧАЕС у 1986 році.

Росіяни обладнали військовий табір за класичною схемою - окопалися та замінували підходи з кількох сторін. Зазначається, що вони не знали, де знаходяться насправді – не виключено, що вони могли думати, що нібито вже на території України.

Через деякий час вони отримали наказ рухатися на південь, у зв'язку із чим покинули свої позиції. Вони залишили кілька коробок із боєприпасами - на них пізніше наткнувся лісник і повідомив про це правоохоронні органи.

Перевірити вирушили два офіцери КДБ, проте живими вони не повернулися. За попередніми даними, вони підірвалися на протитанковій міні, яку встановили росіяни на під'їзді до табору. Зазначається, що одним із загиблих виявився 35-річний підполковник КДБ Андрій Реуцький.

Водночас, державні ЗМІ та органи влади ніяк не прокоментували ситуацію.

Нагадаємо, Україна відновлює контроль над своїм державним кордоном – прикордонники повернулися до двох відділів у Київській області.