RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

Всі новини

"Мобілізація Путіна подібна до смерті": російський політик розповів, як у РФ забирають людей на війну

Масових бунтів у Росії не передбачається – малозабезпечені сім'ї відправляють чоловіків на війну заради виплат, а інші бояться та намагаються різними способами уникнути мобілізації.

Про це "Апострофу" розповів російський опозиціонер та лідер міжнародного руху "Говоріть голосніше!" Андрій Сідельников.

За його словами, люди у Росії зараз бояться і не можуть адекватно реагувати на оточуючу дійсність, тому відкриті виступи проти путінського режиму малоймовірні.

"Але партизанський рух поширюється, всі хто працює на режим перебувають в небезпеці. Можуть бути й міжусобиці через компенсації родинам учасників російської агресії -сусіди чи односельці заздрять великим сумам, які в невеликих містечках чи селах ніколи не бачили, це перекинеться і на представників влади", - розповів російський опозиціонер.

Він наголосив, що для багатьох людей із економічно депресивних регіонів, 7,4 млн рублів, які дають за "200х" – величезні гроші, яких люди ніколи не бачили і часто навіть сім'ями не можуть заробити.

"На родинних радах відправляють на війну своїх чоловіків, дітей або батьків, бо реально нема за що жити. Загальна мобілізація для Путіна - подібна смерті", - зазначив Сідельников.

Проте, за його словами, уникнути призову та часткової мобілізації будь-якими способами намагається дуже багато людей.

Раніше ми писали, що у Росії почали пропонувати величезні гроші за участь у війні в Україні.