RU  UA

Паніка та розпач: Чубаров розповів, як окупанти реагують на вибухи у Криму

Окупанти та проросійськи налаштовані кримчани лякаються "бавовни" на півострові – страх породжуватиме додаткові репресії та вкорінюватимуться нові форми переслідувань у Криму.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"З одного боку, успіхи Збройних сил України дають велику підтримку одній частині суспільства Криму, з іншого – лякають та вносять паніку в проросійську частину, у середу колаборантів, співробітників каральних структур", - розповів він, наголосивши, що рашисти шукатимуть інші механізми, щоб ще більше контролювати суспільство.

Читайте також: Єдиний порятунок від проблем: Чубаров розповів, як люди в Криму чекають на ВСУ

За його словами, вже зараз у Криму виловлюють навіть тих людей, які не виступають проти окупантів чи війни, започаткованої Росією в Україні, а просто мовчать.

"Приходять до них додому, якщо це більш менш помітні люди або ті, хто користується локальним авторитетом у громадах. Скажімо, в селах і селищах. Їх змушують на відео говорити те, що ці люди ніколи б не хотіли сказати. Їх змушують публічно підтримувати путіна, російські дії проти України, засуджувати українську державу", - пояснив Чубаров.

Крім того, на півострові почали складати списки тих, хто виїхав, які таким чином хочуть уникнути мобілізації.

"Тобто на різних напрямках зараз йдуть ці дії російських окупантів. Це ще раз говорить про те, що чим швидше відбудеться звільнення, тим менше встигнуть окупанти вчинити своїх злочинів", - підсумував голова Меджлісу кримськотатарського народу.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": У Криму настала темрява перед світанком - Рефат Чубаров