RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Мобілізація у РФ провалиться і буде примус: розвідка оприлюднила деталі

З 1 квітня Росія планує набирати нове "гарматне м'ясо" для війни в Україні – за планами Міноборони, до лав ворожої армії має бути призвано 400 тисяч росіян. Однак, добровільно це зробити не вдасться, а тому доведеться мобілізувати росіян примусово.

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії.

Згідно з інформацією розвідки із посиланням на російські ЗМІ, влада Росії має намір здійснити масштабну призовну кампанію з метою призову додаткових 400 тисяч військовослужбовців. Також розвідка Британії повідомила про можливу зміну призовного віку, яка може бути пов'язана з цими планами РФ.

Читайте також: Противник зосередив удари на чотирьох напрямках: деталі від Генштабу ЗСУ

"Росія представляє цю кампанію як призов добровільних, професійних кадрів, а не як нову обов'язкову мобілізацію. Існує реальна можливість того, що на практиці ця різниця буде розмита, і що регіональні органи влади намагатимуться виконати поставлені перед ними завдання з набору, примушуючи чоловіків вступати до армії", - йдеться в аналізі британських розвідників.

Попри те, що російська влада представляє мобілізацію "під соусом" добровільності задля мінімізації внутрішньої незгоди, залучити 400 тисяч справжніх добровольців їй навряд чи вдасться.

Водночас відновлення бойової потужності Росії в Україні потребуватиме не лише особового складу, а й більшої кількості боєприпасів і військової техніки, ніж вона має зараз.

Раніше ми писали, скільки російських окупантів загинуло в Україні за добу.

Вас може зацікавити:

Ігри з Драконом: навіщо Путін лякає ядерною зброєю у Білорусі

"Іхтамнети" на ЗАЕС: як зупинити ядерний тероризм Путіна

Військове звільнення Криму у пріоритеті, та є варіанти - Рефат Чубаров