RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

У вбивстві Татарського підозрюють Дар'ю Трепову: фото, відео та усі подробиці про дівчину

У неділю, 2 квітня, внаслідок вибуху в барі загинув військор, військовий злочинець, уродженець Макіївки Донецької області Владлен Татарський. У його вбивстві підозрюють 26-річну Дар'ю Трепову, яка нібито принесла на зустріч із Татарським гіпсове погруддя, в якому була захована вибухівка, дівчина затримана 3 квітня.

"Апостроф" розповідає, що відомо станом на зараз.

Де затримали Трепову

Дар'ю Трепову затримали на заздалегідь знятій квартирі у Петербурзі. Як пишуть російські Telegram-канали, після вибуху вона нібито попрямувала на орендовану квартиру, переодягнулась і в "новому образі" почала віддалятися з району, де стався інцидент.

Її оголосили у розшук і невдовзі затримали. Трепова нібито планувала якийсь час відсидітись у квартирі на півночі Петербурга. Однак її швидко обчислили камерами спостереження, зміна образу не допомогла.

За даними джерел, знайомих із ситуацією, після затримання Трепова заявила: "Мене підставили! Мене просто використали!"

У мережі з'явилося перше фото Дарії Трепової після затримання. Будинок, де її знайшли, знаходиться за 40 хвилин від кафе, де пролунав вибух. Найближчим часом на дівчину чекає допит, а потім обрання запобіжного заходу.

Слід Лібертаріанської партії у вбивстві Татарського

Чоловік Треповий — Дмитро Рилов, якого підозрювали у співучасті та розшукували, ймовірно, давно не перебуває в Росії і може бути не причетним до вибуху. Принаймні таку заяву зробила Лібертаріанська партія (ЛПР), членом якої є Рилов і до якої нібито входить Трепова.

При цьому сама ЛПР відхрестилася від причетності до вибуху, під час якого загинув Татарський, і заперечувала приналежність Дар'ї до партії.

Читайте також: Від карного злочинця до "військора": що відомо про життя Владлена Татарського

Що відомо про Дар'ю Трепову

Дівчина відома у колі феміністок та петербурзьких політактивістів як "Даша Тиковка" (такий нікнейм був у неї в Твіттері). У свій час вона працювала продавщицею в магазині вінтажного одягу. Нещодавно поїхала з Петербурга до Москви, а напередодні вибуху у кафе повернулася до Петербурга.

Спроби звинуватити Україну у вбивстві Татарського

Деякі джерела повідомляють, що її завербували "українські журналісти". Незадовго до інциденту Трепова нібито розповідала друзям, що знайшла роботу, нібито на "українських журналістів". Начебто з України їй надходять завдання, за які вона отримує грошові перекази. За словами оточення Трепової, завдання здебільшого були пов'язані саме з передачею посилок з рук в руки — у тому числі передати коробку зі скульптурою Владлену Татарському на його лекції 2 квітня.

Своєю чергою голова ПВК "Вагнера" Євген Пригожин, якому належить підірване кафе, заявив, що не став би покладати відповідальність за цю подію на українські спецслужби і, ймовірно, це справа рук "окремих радикалів".

Як писав "Апостроф", журналіст Денис Казанський назвав ймовірну причину вбивства Татарського.

  • Вас також може зацікавити:

"Нам потрібен терор": у Росії відреагували на смерть Владлена Татарського

Отримав статуетку "Гойда": реакція українців на смерть Владлена Татарського

Вбивство Татарського: західні аналітики вказали на важливий момент

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЕкс-СРСР
Теги: