RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Медведєв заговорив про анексію Абхазії та Південної Осетії: нам не потрібне повторення 2008 року

Заступник голови Ради Безпеки РФ Дмитро Медведєв заявив, що Росія може анексувати Абхазію та Південну Осетію, "якщо на те виникнуть вагомі причини".

Про це він заявив у своїй статті для видання "Аргументи та факти", присвяченій п'ятнадцятиріччю агресії РФ проти Грузії.

Читайте також: Де Росія продовжує вести війни і скільки вони тривають: інфографіка

"Нарешті, Заходу варто засвоїти ще один важливий, але необхідний урок. У 2008 році ми зупинили наступ на Тбілісі, коли домоглися усунення загроз і гарантій безпеки. Але зараз обстановку активно нагнітають знову - мабуть, щоб створити біля наших кордонів чергове вогнище напруженості в додаток до українського флангу. Знову йдуть розмови про можливе прийняття Грузії до НАТО. Як на замовлення, почалися сплески русофобії в цій країні", - зазначив Медведєв.

Він додав, що РФ не потрібне повторення історії 2008 року. І в Кремлі, як і раніше, готові вирішувати проблеми за столом переговорів в дусі Статуту ООН.

"Але якщо у нашого занепокоєння виникнуть реальні обриси - зволікати не станемо. В Абхазії та Південній Осетії ідея приєднання до Росії, як і раніше, популярна. І цілком може бути реалізована, якщо на те виникнуть вагомі причини", - написав Медведєв.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Росія зі своїми погрозами завдання ядерного удару по Україні шкодить виключно собі.

Вас також може зацікавити:

Медведєв лютує: що означають ядерні загрози РФ і яка ситуація на фронті

Напад на НАТО: у США відповіли на ядерні погрози Медведєва

Путін почав воювати з диваном і програв, а Медведєв тепер замість КВК