RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

"Сильний президент" і "політична стабільність": білоруським пропагандистам видали методичку про вибори-2024

У 2024 році в Білорусі на 25 лютого заплановані вибори до Палати представників Національних зборів та Ради депутатів, а 4 квітня відбудеться вибір представників до Ради Республіки Національних зборів, та пропагандисти вже отримали "темники", як слід висвітлювати виборчий процес.

Про це пишуть БелНовости.

Документ, підготовлений для членів інформаційно-пропагандистських груп, розроблений Академією управління при президенті РБ та носить назву "Політична безпека як основа суспільно-політичної стабільності суверенної держави".

Читайте: Меми на вибори в Білорусі - Лукашенко влаштував День бабака

Наріжним каменем виборчої кампанії стане ідея "політичної стабільності" в Білорусі. На думку розробників агітаційних матеріалів, формула стабільності системи держуправління РБ криється в тріаді "сильний Президент", "впливовий парламент", "ініціативний уряд" за сполучної ролі Всебілоруських народних зборів.

На противагу білоруській "стабільності", пропагандистам вказують акцентувати на "деградації західної демократії". Для прикладу наводяться "брудні вибори" у Польщі та США. Також пропагандисти акцентують на тому, що на Заході нібито відбувається "ерозія системи стримувань та противаг" на тлі прояву "багатополярного світу", в якому Білорусь посідає окреме місце.

В Академії управління вважають, що владі необхідно домогтися "невтручання інших країн" у білоруські вибори. Зокрема – через відмову від інституту міжнародних спостерігачів, які з упередженням ставляться до виборів у Білорусі та "вкрай рідко критикують вибори в країнах ЄС та США".

Групам пропагандистів слід звеличувати "позитивні зміни виборчого процесу" в Білорусі. Наприклад, "очищення партійного поля від декоративних об'єднань", позбавлення права голосу осіб із судимістю, зняття вимоги щодо мінімальної явки виборців та скасування дільниць для голосування за кордоном.

Нагадаємо, у Європейському союзі наполягають на тому, що Олександр Лукашенко не є легітимним президентом Білорусі.

  • Вас зацікавить:

Угорщина першою з країн ЄС вручила вірчі грамоти Лукашенку через три роки після виборів

Білорусь долучилась до викрадення українських дітей: у Лукашенка показали кадри з "біженцями"

Життя під подвійною окупацією: чому не можна прирівнювати білорусів до росіян