RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

У Росії зарізали пропагандиста, який писав доноси і підтримував вбивство українців

Російського пропагандиста та активного прихильника агресивної війни проти України зарізав у під'їзді "залицяльник" його дружини.

Про це повідомляє низка Telegram-каналів.

Читайте також: Касетні боєприпаси роблять боляче ворогам: ЗСУ показали вражаюче відео удару

"Заступник голови та прес-секретар руху "Зов Народу" Антон Єгоровцев убитий біля будинку. Про загибель Єгоровця повідомили в організації: "Вимушено повідомити, що сьогодні вночі не стало нашого брата, друга, однодумця, заступника голови руху "Зов Народу" Антона Єгорцева. Його вбили біля будинку. Ведеться слідство. За попередньою інформацією, Єгорцева кілька разів ударили ножем. За однією з версій, Антона вбив чоловік, який сталкерував за його дружиною", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що учасники руху "Зов народу" називають себе патріотами та консерваторами, основною метою яких є "захист Росії та народу, розвиток її традицій, культури, моральності, духовних скрєп та історії". Вони часто пишуть заяви до СК на зірок, які мають антивоєнну позицію.

"За дві години до загибелі Антон Єгоровцев дзвонив у поліцію – він просив захистити себе від невідомого, який стежить за ним та загрожує. Незабаром Єгорцева вбили. Близько 23 години 6 червня Антон Єговцев зателефонував до поліції та розповів, що біля під'їзду в Лобні його чатує чоловік. Антон повідомив, що йому загрожують. А через дві години до поліції дзвонила вже сусідка Єгорцева - вона пояснила, що якийсь молодик ломиться до неї у двері. Приблизно в цей час прес-секретаря руху "Зов народу" і вбили", - пишуть в пабліку.

Також повідомляється, що дружину вбитого прес-секретаря та заступника голови руху "Зов Народу" кілька років переслідував чоловік. Вона зверталася до поліції, але там на заяви нібито не реагували - бо "поки що нічого не сталося".

"Катерину Єгорцеву переслідував хлопець на ім'я Дмитро Матвєєв (на фото). Він ліз у сім'ю, стежив за дівчиною, не реагував на прохання відстати", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що за кілька годин до нападу до сусідки Єгорцева прийшов невідомий у зеленій футболці нібито з посилкою для нього, хоча в руках у нього нічого не було. "Кур'єр" просив номер Антона та стверджував, що посилку треба передати особисто. Той самий чоловік підходив і до консьєржки, у якої він також питав контакти Антона.

"Сусідка забула ситуацію, але близько 2-ї години ночі почула крики за дверима. Виглянувши, вона побачила бійку за участю Єговцева. Його опонент був одягнений у ту ж зелену футболку. Якоїсь миті нападник вихопив ніж і кілька разів ударив чоловіка. Поранений Єгорцев стукався до сусідки, проте жінка побоялася відчинити йому двері, бо вдома з нею була дитина. За словами джерел, поліція приїхала через 15 хвилин після виклику сусідки, але нападника на місці вже не було. Єгорцев від отриманих поранень помер", - йдеться у повідомленні.

"Вбивця Антона Єговцева перебуває у лікарні. Лікарі діагностували у нього колоту рану передпліччя. 37-річний Дмитро Матвєєв - викладач з мотокросу. В Катерину Єговцеву був закоханий багато років. До активних "залицянь" перейшов кілька місяців тому: переслідував жінку та погрожував її чоловікові. За кілька годин до загибелі Антон Єговцев та його дружина дзвонили до поліції. Громадський скаржився на погрози, а його дружина помітила Матвєєва біля під'їзду. Він сидів у машині", - сказано в повідомленні.

"Активіста з "Зову народу" вбили в Підмосков'ї, коли він повертався з магазину додому. Злочинець чатував на нього з ножем у під'їзді. Останні два дні Антон Єговцев перебував на лікарняному. Він лежав удома з температурою. Вчора, коли стало краще, громадський діяч вийшов за продуктами і не повернувся. Вбивця жорстоко зарізав його. Громадник дав йому відсіч, але через хворобу впоратися зі злочинцем не зміг", - йдеться у повідомленні.

Наразі розглядаються дві версії вбивства. Перша - нерозділена любов до дружини Антона. Два місяці тому у його дружини Катерини з'явився шанувальник минулого. Він почав переслідувати пару, казав, що любить жінку. Єговцеву сталкер погрожував, і два місяці тому справа дійшла до бійки.

Другий можливий мотив - професійна діяльність. Рух "Клик народу" написав кілька десятків скарг на російських зірок. В останній громадські діячі скаржилися на Елджея, Кафельнікова, іноагента Чичваркіна, Лоліту, Пугачову, Галкіна, Івлєєву та ін.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російський воєнкор підставив базу "Вагнера" під удар ЗСУ.

  • Вас також може зацікавити:

Закликав до геноциду українців: пропагандист Мангушев помер після поранення в голову

Терміново несіть Оскар: окупанти зганьбилися із сюжетом про захоплення порожнього будинку, відео

В Новій Каховці підірвався на міні російський пропагандист: насаджував на Херсонщині "русский мір". Фото