RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

20 вересня

19 вересня

Всі новини

Розвідка Британії дізналась про наміри Росії закрити кордон в разі нової хвилі мобілізації

Росія розробляє систему обміну інформацією між так званим міністерством оборони та ФСБ, щоб у разі мобілізації запобігти виїзду з країни потенційних призовників.

Про це повідомляє британська розвідка в соцмережі Х.

Відповідно до даних розвідки, посилаючись на повідомлення російської медіа-організацію "Медуза" за 11 липня, уряд Росії впроваджує "систему обміну інформацією" між міністерством оборони та фсб з метою передачі докладної інформації про потенційних призовників до прикордонної служби фсб, щоб не допустити їх втечі з країни. Ця система має повністю почати функціонувати до осені 2024 року.

Британська розвідка додає, що російський уряд щороку проводить два призови на військову службу, закликаючи понад 250 тисяч осіб для проходження одного року обов'язкової військової служби. Разом з цим нагадують, що з країни виїхали сотні тисяч росіян після оголошення часткової мобілізації в 2022 році:

"... вони були непропорційно сконцентровані серед молодих і високоосвічених людей, що вплинуло на ринок праці".

Міноборони Британії припускає, що впровадження системи, ймовірно, покликане запобігти повторенню цієї ситуації в меншому масштабі під час щорічного призовного циклу та у разі подальшої хвилі мобілізації.

Читайте також в "Апостроф", як Росія підвищила внутрішні ціни на газ на 11,2%, що має на меті збільшити доходи від внутрішнього ринку РФ у відповідь на втрату європейського ринку.