RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

29 вересня

28 вересня

Всі новини

Портников проаналізував, чи змусить Путіна курська операція піти на поступки

Росія і очільник Кремля Володимир Путін не зможуть піти на домовленості щодо відводу своїх окупаційних сил з регіонів України в обмін на відхід українських сил з Курської області РФ.

Про це повідомив журналіст Віталій Портников у своєму блозі на YouTube.

За його словами, РФ і Кремль пішли на певні законодавчі зміни, які не дозволяють їм вивести війська з Донецької, Луганської, Херсонської і Запорізької області України, тому "розмін" їх на Курщину виглядає неможливим на даному етапі.

"Якщо Росія буде розширювати свій плацдарм на Сході України, а Україна – розширювати територіальні надбання у Курській області та інших прикордонних регіонах Росії, то деякі припускають, що Україна може намагатися обміняти територію, яку вона захопить в Росії на ту частину України, яка окупована самою РФ. Але насправді, якщо говорити про Донецьку, Луганську, Херсонську і Запорізьку області – про жодний розмін з точки зору президента РФ Володимира Путіна не йдеться, бо тоді йому доведеться визнати, що ці території відрізняються від Курської області з точки зору свого статусу. Проте після анексії Донеччина, Луганщина, Херсонщина є нібито регіонами РФ, як і Курська чи Білгородська область", - зазначив журналіст.

Фото: Bild

При цьому, росіяни можуть піти з Харківщини, щодо якої ніяких законодавчих обмежень у них немає, але ймовірно цього може не захотіти очільник Кремля Володимир Путін.

"Може існувати питання обміну Курської області на ту частину Харківської області, де сьогодні знаходяться російські війська. Але це питання бажання Путіна зберігати контроль над населеними пунктами Харківщини, щоб загрожувати Харкову і створювати умови, в якому розвиток цього міста буде законсервованим", - розповів Віталій Портников.

Раніше аналітики ISW вказали, що операція в Курській області дозволила Силам оборони України перехопити ініціативу на одній ділянці фронту та продовжити протистояти окупантам на всій території бойових дій.