RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

Морські дрони атакували Новоросійськ

Вночі 5 вересня до порту в Новоросійську Краснодарського краю завітали морські безпілотники. Місцеві мешканці повідомляли про звуки вибухів, а російська влада звітує про власні успіхи.

Про це повідомляє BBC.

Очільник Новоросійська Андрій Кравченко повідомляв, що у місті оголошували повітряну тривогу. Там відбивали атаку українських морських дронів, які, за повідомленнями, цілили по порту.


Користувачі соцмереж писали про звуки вибухів в морі поблизу міста. Кравченко натомість закликав жителів не виходити на берег та не стояти біля вікон у будинках на першій береговій лінії.

Пізніше російське міноборони повідомило про ніби як знищення двох морських дронів. В місті на певний час перекривали пляжі та обмежували рух транспорту.

BBC зауважує, що РФ, на тлі ударів українських морських дронів по базах противника у тимчасово окупованому Криму, перевела частину Чорноморського флоту саме у Новоросійськ, що розташований на північно-східному узбережжі Чорного моря.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" вже писав про те, як в російське місто Новоросійськ, де зазвичай базується флот РФ, завітали та навели галасу морські дрони.