RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

ЗМІ дізналися про замах на принца Саудівської Аравії

На наслідного принца Саудівської Аравії Мухаммеда бен Салмана скоєно замах.

Про це повідомляє іранське інформаційне агентство FARS з посиланням на джерела в Ер-Ріяді.

Співрозмовники агентства вказують, що принц не постраждав, а організатора замаху вже заарештовано. За неофіційною інформацією, за замахом міг стояти один з численних саудівських принців, однак, поки ім'я затриманого не називається.

За можливість зайняти королівський трон в Саудівській Аравії після очікуваного відходу короля Салмана бен Абдулазіз аль-Сауда останнім часом точиться запекла боротьба.

Минулого місяця арабська газета Аль-Рей аль-Юм з посиланням на членів королівської сім'ї повідомляла: 82-річний Салман залишить трон в найближчі п'ять місяців. І першим у черзі на престол є його 31-річний син. Хоча перш претендентом називали племінника короля Мухаммеда бен Найефа, що стояв на чолі МВС королівства. Після того, як було оголошено нового спадкоємця, позиції Бен-Найефа похитнулися, і його було поміщено під домашній арешт.

За відомостями арабських ЗМІ, нинішній король Саудівської Аравії вже записав звернення, в якому незабаром може оголосити про передачу влади своєму синові.

Нагадаємо, в червні 2017 король Саудівської Аравії Салман призначив нового спадкоємця трону, яким став його 31-річний син Мохаммед бін Салман.