RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

Всі новини

ВООЗ несподіване заявила, що має всі інструменти для боротьби в COVID-19

Голова ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус заявив, що зараз людство володіє всім необхідним для того, щоб впоратися з пандемією коронавірусної інфекції. І основним інструментом людства в цій нелегкій справі є створені ним вакцини.

Про це повідомив Le Journal de Montreal.

"Пандемія закінчиться тоді, коли світ вирішить її завершити. Вона в наших руках. У нас є всі необхідні інструменти", - заявив Гебреісус в ході свого виступу на Всесвітньому саміті охорони здоров'я в Берліні.

При цьому він поскаржився на те, як нерозумно світ зараз використовує ці інструменти. Саме через це завершення пандемії, як і раніше, далеко. У ВООЗ розраховували на те, що до кінця цього року 40% населення планети будуть вже щеплені. При цьому до середини 2022 року мали вакцинувати вже 70% людей. Однак реальні цифри вказують на те, що ця мета дуже далека від виконання. Багато в чому це пов'язано з нерівномірним розподілом вакцин по світу.

"Ця мета досяжна, але тільки якщо заяви країн і компаній, які контролюють поставки, будуть відповідати їхнім діям. Націоналізм і накопичення вакцин ставлять нас всіх під загрозу", - підкреслив він.

Раніше ми також повідомляли про те, що в ВООЗ відповіли, кому потрібно робити третю дозу щеплення від COVID-19.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я