RU  UA

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

Всі новини

Навіть якщо ми покладемо край цій пандемії: у ВООЗ закликали готуватися до більш небезпечного вірусу

У той час, як світ бореться з пандемією Covid-19, генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебрейесус закликає зробити з неї висновки та готуватися до появи нового вірусу.

Його поширення буде неможливо стримати, а його поява є "безсумнівною з погляду біології", заявив він на зустрічі міністрів фінансів та охорони здоров'я G20 у Римі, пише "ТАСС".

"Навіть якщо ми покладемо кінець цій пандемії, ми маємо вивчити уроки, які вона нам несе, і підготуватися до наступної ... Безсумнівним з точки зору біології є те, що в якийсь момент з'явиться ще один вірус, який ми просто не зможемо стримати ", - зазначив Гебреєсус.

Він наголосив, що для боротьби з "загрозами високого рівня" людству необхідні зусилля політиків високого рівня. Глава ВООЗ закликав Групу двадцяти укласти міжнародну угоду щодо підготовки до пандемій та реагування на них. Про це йтиметься на спеціальній сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я, яка запланована на листопад.

Як повідомляв "Апостроф", на думку міністра охорони здоров'я України Віктора Ляшка, ситуація з коронавірусом в Україні має ознаки стабілізації.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я