RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Здоров'я

Новини

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Ефективність ліків проти COVID-19 розчарувала вчених: у чому причина

В ході досліджень, американські вчені дещо розчарувалися в нових таблетках від COVID-19 Molnupiravir виробництва американської фармацевтичної компанії MSD. Раніше вважалося, що цей препарат може знизити ризик госпіталізації та смерті на 50 %. Однак нові дослідження показали, що ризик знижується лише на 30%.

Про це повідомило видання Deutsche Welle.

Так, ще на початку жовтня представники компанії Merck Sharp & Dohme (MSD) заявляли, що їхній препарат, також відомий під назвою Lagevrio, здатний знизити ймовірність госпіталізації та смерті при коронавірусі на 50%. Однак на той момент дослідникам компанії були відомі дані не про всіх учасників випробування цього препарату. Свіжа інформація показала, що ризик знижується лише на 30%, що значно менше.

У той же час ще на початку листопада Великобританія стала першою у світі країною, яка схвалила Molnupiravir для використання в протикоронавірусній терапії. Зараз Європейське агентство лікарських засобів (EMA) розглядає дані досліджень препарату для того, щоб його сертифікувати на території ЄС.

Як працює препарат

Цей противірусний препарат має знижувати здатність коронавірусу реплікуватися у клітинах людського організму. Завдяки цьому розвиток COVID-19 у хворого має сповільнюватися. Аналогічний препарат було розроблено американським фармацевтичним гігантом Pfizer. На початку листопада компанія Pfizer повідомила, що ефективність її препарату Paxlovid складає 89 відсотків.

Перевага цього таблетованого препарату в тому, що його можна без проблем приймати вдома. При цьому багато інших аналогів можна приймати лише внутрішньовенно.

Раніше ми також повідомляли про те, що в Україні з'являться ефективні ліки для боротьби з COVID-19.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я