RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

13 квітня

12 квітня

11 квітня

Всі новини

Мамолог пояснив, як носіння бюстгальтера впливає на здоров'я і форму грудей

Існує багато міфів, пов'язаних із жіночим здоров'ям, і одні з найпопулярніших стосуються носіння бюстгальтера. Одні жінки думають, що без цього елемента нижньої білизни груди швидко втратять свою форму, тому носять його навіть удома. Інші бояться, що бюстгальтер тисне на груди та провокує хвороби молочної залози, включаючи рак. Що із цього правда, на каналі гінеколога Людмили Шупенюк розповів мамолог Євген Божок.

Читайте також: Як визначити розмір грудей при покупці бюстгальтера: 3 простих кроки.

Фото: pexels.com

Що стосується впливу бюстгальтера на підтримку форми грудей, то лікар говорить, що все залежить від їхнього розміру.

"Якщо молочні залози невеликі, 1-2 розміру, то не так принципово, чи носить жінка бюстгальтер. Орган не є важким, і згодом опиниться там, де має бути. Нічого не зміниться. Але якщо молочна залоза досить велика, важка, то носіння бюстгальтера повністю виправдане. Таким чином молочна залоза не опускатиметься вниз", - розповів Божок.

Також лікар заспокоїв жінок, які вірять, що носіння бюстгальтерів "викликає рак".

"Я не зустрічав у медичній літературі подібних досліджень. Можна припустити, що в тому місці, де кісточка дуже щільно контактує з молочною залозою, згодом може розвиватися кисневе голодування з подальшими деструктивними змінами в тканині. Але на сьогоднішній день це не доведено", - каже мамолог.

Читайте також: Лікарка розповіла, у якому віці жінки найчастіше хворіють на рак молочної залози.

Надав лікар і рекомендацію щодо якості бюстгальтерів, які носять жінки.

"Бажано вибирати бюстгальтери, які пошиті з натуральних тканин, де менше синтетики. Часто жінки нехтують цим заради естетики, але бюстгальтери із синтетичних матеріалів іноді можуть викликати дискомфортні відчуття", – попередив він.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я