RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Тримайте мене п'ятеро: чи готується Путін до великої війни

У Росії з'являються все нові й нові тривожні ознаки

У Росії з'являються все нові й нові тривожні ознаки У Росії симулюють ознаки підготовки до великої війни Фото: EPA/UPG

11 жовтня російське видання Znak.com повідомило, що російським чиновникам, аж до вищого рівня, рекомендовано повернути в країну дітей, які навчаються за кордоном. Причому зробити це, не чекаючи закінчення навчання, а шляхом переведення дітей в російські вузи. І незважаючи на те, що в Кремлі цю інформацію не підтвердили, з урахуванням ряду інших дій російської влади лунають припущення, що є всі ознаки підготовки РФ до великої війни. Чи є така небезпека, чи то Путін блефує – думка російського політика Костянтина Борового для "Апострофа".

Розумієте, це політика така: створення напруженості, постійний шантаж. Це ж було просто смішно, коли він, наприклад, раптом взяв і відмовився від утилізації збройового плутонію. Звичайний шантаж і нічого більше.

До того ж, якби це був єдиний факт, його можна було б розглядати як щось серйозне. Але це ланцюжок однотипних подій. Наприклад, спроба влаштувати раптом саме в Москві перевірку працездатності системи цивільної оборони. Такі дії по перевірці готовності бомбосховищ – це середина минулого століття. Бомбосховища давно застаріли, ніякого сенсу в них немає.

Хочемо ми чи не хочемо, але в Росії вже немає ресурсів для блефу. Це все замок з піску. Народ в стані розпачу. Вони загнані в кут. І вийти їм вдасться, тільки якщо звільнити Крим і схід України. Тільки тоді з ними почнуть переговори. Наприклад, про скасування санкцій.

І ніхто не проти, насправді. Всі хочуть переговорів, особливо переговорів по Україні. Але з поведінки Путіна ясно, що він не збирається її звільняти. Тому що його мета - збереження влади. І він будь-яким способом буде намагатися зберегти її. А інструмент збереження влади – це шантаж більшості. Як видача пайків, перевірка бомбосховищ, повернення дітей з-за кордону. Це шантаж суспільства, причому суспільства в Росії. Всіма цими діями він постійно проголошує: "Я божевільний" або "Тримайте мене п'ятеро".

З одного боку, це смішно, а з іншого - трагічно. У Сирії вже 4 тис. чоловік убитими – діти, цивільні... Розбомблені госпіталі. Це повноцінні військові злочини. І Путін чудово розуміє, що після звільнення сходу України виявиться, що він туди бандитів запускав, відвертих бандитів, оприлюдняться результати інших злочинів: масові поховання, факти зґвалтування та інше. Світ жахнеться того, що сталося.

Путіну постійно пропонують переговори. Але переговори можна вести з тим, хто дотримується міжнародних угод. А він їх не виконує. І ситуація погіршується. Коштів та ресурсів у Росії стає тільки менше, технологій немає зовсім. І нафта – це не основа для життя держави, це ботокс...

Читайте також

Пошук "Патріотів": що НАТО пообіцяв Україні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба приїхав в НАТО попросити ЗРК Patriot, що йому відповіли

Примара Трампа: як НАТО намагається допомогти Україні

На зустрічі глав МЗС країн — членів НАТО питання України — головне на порядку денному