RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

По вуха в корупції: соцмережі обговорюють новий скандал за участю людей Порошенка

Блогери бурхливо відреагували на публікацію нових документів про офшори українців

Блогери бурхливо відреагували на публікацію нових документів про офшори українців Журналисты ICIJ опубликовали новые данные о владельцах офшоров Фото:

Опубліковані міжнародною групою розслідувачів нові дані щодо офшорів, в яких міститься інформація про 165 українців і 195 українських компаній, стали темою для обговорення в соціальних мережах. Зокрема, увагу блогерів привернув той факт, що в цій інформації наявні дані про причетність до офшорів людей з оточення Петра Порошенка. "Апостроф" зібрав найцікавіші, на нашу думку, публікації.

Політолог Кирило Сазонов прокоментував опубліковані скандальні документи: "В принципі, сам факт небажання президента і його оточення реєструвати бізнес в Україні і ховати його в офшорах зрозумілий і його можна пояснити. У нас вищі податки, є складнощі з реєстрацією і маса інших незручних для бізнесу моментів. Так було. Тепер, коли Порошенко вже два роки президент, а Кононенко (партнер Петра Порошенка, народний депутат БПП Ігор Кононенко, - "Апостроф") - один із найвпливовіших нардепів, все повинно було змінитися? За логікою – так. Президент і його команда могли зробити бізнес-клімат в Україні сприятливим і перевести свої фірми з офшорів на батьківщину".

"Тому що просто непристойно керувати однією державою, а вести бізнес через інше. Це неповага до України та її громадян, які чесно сплачують податки не в офшорах, а тут. На оборону, на інфраструктуру і на зміст самого президента. Але найголовнішим скандалом в результаті публікації документів стала навіть не наявність у Порошенка і його соратників нових офшорів, а їхній бізнес. Тому що фірму Intraco Management Ltd помітили в закупівлях палива в дочірньої компанії російського "Газпрому". Вже під час війни. Бізнес з окупантом – верх цинізму. Тоді Кононенко все категорично заперечував – "я не я, і фірма не моя. І не Порошенка". Ну, так. Вона Сергія Зайцева, який чомусь слухняно оплачує витрати Кононенка і Порошенка", - зазначає Сазонов.

Висловився про офшорний скандал глава Радикальної партії Олег Ляшко: "Сьогодні (10 травня, - "Апостроф") на 14 годину президент Порошенко запросив мене на зустріч. Я не знаю, що він хоче мені сказати, але я знаю, що я йому скажу. Я буду вимагати від Порошенка не блокувати парламентське розслідування корупційного офшорного скандалу, до якого причетний він особисто, його найближчі бізнес-партнери - Ігор Кононенко, Пасенюк, голова Нацбанку Валерія Гонтарєва, міністр фінансів Олександр Данилюк та інші. Офшори представників влади - це величезна корупція і пограбунок всіх українців. Президент, який по вуха у цьому корупційному ла**ні, повинен за це відповісти і не має права представляти Україну і нас, українців".

Щоправда, через кілька годин Ляшко опублікував ще одне повідомлення: "Після того, як я повідомив у фейсбуці, про що хочу говорити з Порошенком, мою зустріч з ним скасували. Тому все, що хотів сказати особисто Порошенку, скажу сьогодні з парламентської трибуни".

Блогер Дмитро Левинський у зв'язку з черговим витком офшорного скандалу відзначив слабку роботу СБУ: "Родина Колеснікова і брат Ахметова вивели "Конті" в офшор. У Труханового є офшор і російське громадянство. У сестри Корбана - теж офшор. Моссак Фонсека знає, а СБУ - ні. Печаль".

Колишній народний депутат Микола Томенко звернув увагу на те, як новину про публікацію скандальних документів тиражують ЗМІ: "Офшорна свобода слова"! Є усталений штамп щодо українських ЗМІ: олігархічне ТБ і незалежний Інтернет. Хочу вас і себе повернути до медійної реальності. От для прикладу другий офшорний скандал і реакція на нього. Близькі до влади сайти пишуть лише про Ахметова і Колеснікова, близькі до опозиції - про Порошенка з Кононенком. Є ті, що на фінансових угодах, тоді із загального переліку зникає або Колесніков, або Ложкін або...
Сайт "5 каналу" найкращий - передруковує новину без згадки про Порошенка і Ложкіна; а в кінці так, ну супер, мовляв, недаремно наш президент закликав до деофшоризації. Одним словом, вже і в інтернеті - повна... "свобода слова"!

Читайте також

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами