RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Залишаться на бобах: російський політик розповів про глухий кут ватажків ДНР-ЛНР

Російський опозиційний політик, лідер партії "Західний вибір" Костянтин Боровий, який раніше говорив про остаточну загибель проекту "Новоросія", пояснив, чому лідери терористів стали робити заяви про "інтеграції" з РФ.

Про це Боровий розповів в інтерв'ю "Апострофу".

На думку Борового, бойовики опинилися в безвихідному становищі і тепер намагаються забезпечити собі фінансування шляхом відвертого шантажу. В умовах неможливості подальшої агресії, брак ресурсів у підтримуючої їх Росії, очевидна, як вважає Боровий, необхідність припинення війни і виходу окупантів з Донбасу. Також розвиток важкої економічної ситуації загрожує і масовою втечею населення з окупованих територій в Україні і в РФ.

У такому положенні ватажкам бойовиків важливо звернути на себе увагу і вибити у своїх кураторів необхідну підтримку, тому вони йдуть на відвертий шантаж, обіцяючи провести референдуми про "возз'єднання" з РФ і інші інтеграційні заходи. Таким чином терористи намагаються пов'язати Кремль зобов'язаннями, від яких російському керівництву буде невигідно відмовлятися.

Боровий вважає, що майбутнє лідерів бойовиків від такого шантажу не покращиться і пророкує, що "... хлопці, які називають себе владою в" ДНР "/" ЛНР ", залишаться на бобах".

Раніше "Апостроф" посилався на думку Борового про паніку в російському керівництві через фактичну ізоляцію на міжнародній арені.