RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Журналісти розповіли про особняк сім'ї заступника глави АПУ у центрі Києва: опубліковано відео

Журналісти програми "Схеми" дізналися про те, що дружина першого заступника Адміністрації президента Віталія Ковальчука Олена за допомогою махінацій заволоділа розкішним особняком на Печерську в Києві.

Повідомляється, що за 78 тисяч гривень дружина Ковальчука стала володаркою двох земельних ділянок та будинку на вулиці Добровольчих батальйонів, які оцінюються у більш ніж 130 мільйонів гривень.

Раніше власником нерухомості і землі був бізнесмен Вадим Блошка. З 2003 року майно орендувало посольство Греції, а з 2008 року – було заставою в "Банку Форум" під кредит батька Блошки.

Після запровадження тимчасової адміністрації в банку, право боргу було продано фірмі, яка наприкінці жовтня звернулася до нотаріуса в Дніпрі з проханням зареєструвати продаж майна фірмі "Каунт-Про". Нотаріус відмовився реєструвати угоду, але суд зобов'язав його зробити це.

За інформацією журналістів, через місяць фірма "Каунт-Про" перейшла під контроль Олени Ковальчук. Так вона стала володаркою маєтку та землі.

Також стало відомо, що Мін'юст видав наказ про скасування рішень про перереєстрацію майна на організацію "Каунт-Про". Однак це рішення оскаржується в декількох судових процесах і не виконується.

Сама Ковальчук відмовилася давати коментар з цього приводу журналістам, як і її чоловік, який кинув слухавку. Утрималося від коментарів і посольство Греції.

Як повідомляв "Апостроф", журналісти показали елітний маєток Ляшка.

За матеріалами "Радіо Свобода".