RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Буде багато зброї: Кравчук озвучив прогноз щодо нового Майдану в Україні

Якщо в Україні відбудеться ще один масовий виступ народу проти курсу влади, новий Майдан, то існує великий ризик того, що він пройде не у формі мирних протестів. Про це заявив екс-президент України Леонід Кравчук, передає Politeka.

"Люди, звичайно ж, можуть застосувати зброю, незважаючи на те, що його незаконне використання заборонено. Я спілкуюся з людьми, які перебувають зараз на сході України. Вони мені теж кажуть про те, що якщо влада не буде мислити системно і свідомо, то дійсно існує загроза того, що, на жаль, народ може прийти на Майдан вже не з голими руками. Цього мені дуже і дуже не хотілося б", - заявив Кравчук.

За його словами, бути чи не бути третьому Майдану - залежить від дій нинішньої влади.

"Не можна більше жартувати з народом! Необхідно припинити демагогію і говорити конкретно: сьогодні ми зробили те, завтра зробимо інше, післязавтра третє і так далі. За такого підходу виникає гарантія, що вибух, про який ми говорили, може не відбутися", - зазначив політик.

Він також підкреслив, що на даний момент люди не просто не сприймають, а ненавидять владу. "Якщо народ буде бачити, що влада справедлива, він буде терпіти далі. В іншому випадку, народ буде бунтувати", - підсумував Кравчук.

Нагадаємо, на думку російського політолога Валерія Солов'я, Україні не загрожують масові протести громадян.