Лайм

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Важливо не тільки спекти смачну паску, але й зберегти її аромат на тривалий час

Багато господинь протягом останніх днів ретельно готувалися до Великодня: продумували страви для святкового застілля, пекли паски за різними рецептами і прикрашали їх глазур'ю. Однак після свята завжди залишається багато традиційної випічки, яку необхідно правильно зберігати, щоб вона не стала черствою. theLime розбирався докладніше у цьому питанні.

Читайте також: Великдень 2024: давні українські звичаї та традиції, про які ви можете не знати.

Як потрібно зберігати паски?

1. Відразу після закінчення процесу випічки накриваємо паски вологим рушником і прибираємо в емальовану каструлю з кришкою.

2. У жодному разі не кладемо паски в те місце, де лежить чорний житній хліб. Він "передасть" свій аромат пасці, і та вже не буде такою, якою ви її зробили.

3. Ще один варіант зберігання кожну паску кладемо в поліетиленовий пакет. Однак перед цим паска обов'язково має охолонути. На це піде не менше 3-4 годин, але почекати доведеться, якщо ви не бажаєте, щоб великодня випічка покрилася пліснявою.

4. Якщо вам необхідно зберігати паски більш тривалий проміжок часу, наприклад, тиждень, їх необхідно обгорнути марлею, просоченою ромом або коньяком. Потім скласти в целофановий пакет, зав'язати його та винести на холод. Так випічка залишиться свіжою, м'якою та ароматною протягом 7-10 днів.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Меню на Великдень: рецепти салатів, які варто приготувати на святковий стіл.
  2. Забудьте про бабусині сукні: що надіти на Великдень, щоб мати доречний і стильний вигляд.
  3. Приготуйте ці швидкі закуски на Великдень-2024: рецепти смачних страв.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні