RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Онищенко пояснив, чому справа проти Насірова розвалиться у суді

Звинувачення Національного антикорупційного бюро України проти голови Державної фіскальної служби Романа Насірова юридично нікчемні й справа розвалиться в суді. Про це в коментарі "Апострофу" заявив народний депутат України Олександр Онищенко.

За словами депутата, розстрочки з оплати податків ренти компаніями, які він контролював, були надані Податковою інспекцією на законних підставах.

"Податкова інспекція офіційно надала ці розстрочки, є офіційні угоди і немає ніяких збитків. Науковою мовою це називається реструктуризація. І зрозуміло, що суд ці всі справи розвалить. Це як у банку. Якщо розстрочки видавалися офіційно, згідно з усіма правовими нормами, було закладено майно і заставу - податкова отримувала від цього, відповідно, прибуток ", - розповів Онищенко.

Депутат також підкреслив, що саме 2-3 березня проходило засідання Інтерполу щодо його справи, тому НАБУ так показово взялося за Насірова.

"Основне для них - це полювання на мене. Показавши, таким чином, які вони серйозні, раз самого керівника ДФС взяли. Але справа ще не закінчилося, справа ще йде. Взагалі я помітив, що як тільки відбувається якесь засідання - когось заарештовують або у них щось різко з'являється для доказів", - заявив Онищенко.

За його словами, це чергова піар-акція антикорупційного бюро, яке намагається таким чином відволікти увагу від своєї провальної діяльності за підсумками року.

"Жодного судового вироку, а витрат по ним близько мільярда. Повернули до бюджету 100 млн. І чергова провальна акція для них буде провалом НАБУ, як організації", - підкреслив депутат-втікач.

Нагадаємо, раніше Насіров також пов'язав підозри щодо себе з боку антикорупційних органів з розвалом "справи Онищенко".