RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Перший український бетонний автобан побудують в 2020 році - координатор програми "Велике Будівництво" Юрій Голик

Будівництво швидкісного шосе Н-31 Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка проінспектував президент Володимир Зеленський.

Подробиці візиту президента на ділянку дороги в Полтавській області описує в Facebook координатор національної програми "Велике Будівництво" Юрій Голик.

"Зустріч на Ворсклі. Візит Президента на ділянку траси Н-31 Решетилівка - Дніпро. Якраз на цій ділянці будується, в тому числі, міст через Ворсклу", - пише Голик.

Міст через річку Ворскла в районі міста Кобеляки буде одним чотирьох на полтавський ділянці дороги протяжністю 79,4 км. Ще 59 км дороги Дніпро - Решетилівка проходять по території Дніпропетровської області.

Як сказано на сайті Укравтодору, на виконання всіх дорожніх робіт в Полтавській області в рамках програми "Велике Будівництво" в 2020 році передбачено 13 млрд гривень. Велика частина цих коштів припадає на будівництво ділянки дороги Дніпро - Решетилівка на Полтавщині.

Координатор "Великого Будівництва" заявив про плани закінчити будівництво траси в цьому році.

"Будівництво цієї траси - наймасштабніше дорожнє будівництво в країні. Але це будівництво має стати і стане найшвидшим. Завдання побудувати цю трасу в цьому році", - пише Голик.

Президент Володимир Зеленський, який є ініціатором програми "Велике Будівництво", в ході інспекції будівництва сказав: "Ми домовлялися, що в 2020 році ми цю історію закінчимо. Вся дорога - це не тільки Полтавська область. Дорогу потрібно завершити. Це - амбітний план".

За словами глави Укравтодору Олександра Кубракова, в історії незалежної України ще не було проекту, рівного за масштабами трасі Н-31: "Дорога Дніпро - Решетилівка фактично стане першим справжнім українським хайвеєм. Це перше будівництво нової дороги такого рівня за весь час незалежності України. Ми скоротимо час на подолання маршруту з Дніпра до Києва майже на дві години. Йдеться про нову якість доріг, нові стандарти безпеки та комфорт руху ".

Як раніше повідомлялося, траса Дніпро - Решетилівка є одним з головних об'єктів програми розвитку інфраструктури "Велика Будівництво".