Лайм

Мерехтливі крашанки - цьогорічний хіт: лайфхак з червоним вином до Великодня

Поекспериментуйте на дозвіллі

Багато господинь вже починають планувати меню на Великдень, який православні українці відзначать цього року 5 травня. Головні страви на святковому столі це, звичайно ж, паска, яку можна приготувати за традиційним рецептом на дріжджовому тісті або зробити сирну без випічки, і яйця-крашанки. theLime розповість, як зробити їх оригінальними та мерехтливими. Простий спосіб показала авторка кулінарного каналу "Любимівська кухня".

Читайте також: Як пофарбувати яйця на Великдень: топ-3 простих та оригінальних способи.

Для того, щоб зробити такі великодні яйця, потрібно придбати в супермаркеті пляшку червоного солодкого або напівсолодкого вина. Також знадобляться курячі яйця та невелика каструля.

Попередньо промиваємо яйця під проточною водою і кладемо в каструлю, потім повністю заливаємо їх вином.

Ставимо каструлю з яйцями у вині на вогонь і доводимо до кипіння.

Читайте також: Як зробити стильні крашанки на Великдень: спосіб з каркаде та золотим кандурином.

Як тільки вони закиплять, зменшуємо вогонь до середнього і варимо яйця ще 10-12 хвилин.

Після цього прибираємо каструлю з яйцями з вогню і залишаємо їх у вині на 10 годин – тобто на всю ніч.

Через зазначений проміжок часу дістаємо яйця з вина на паперову серветку і даємо повністю просохнути. На це піде приблизно 30 хвилин, і після цього ви отримаєте дійсно мерехтливі крашанки.

Цікаві новини для вас:

  1. Паска з шоколадною начинкою – кулінарний тренд 2024 року: як приготувати за рецептом Лілії Цвіт.
  2. Як приготувати класичну українську паску на дріжджах: найвдаліший рецепт.
  3. Сирна паска "Тирамісу", яка вразить смаком: блогерка показала простий рецепт.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні