RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Які документи потрібні для отримання відстрочки від мобілізації: список

З 18 травня деякі категорії українців матимуть право отримати відстрочку від мобілізації. Для її оформлення треба подати пакет документів, залежно від наявної юридичної підстави, що надає право громадянину отримати відстрочку.

Про це повідомила юристка Діана Скумадчук на сайті однієї з юридичних компаній в Україні.

Читайте також: Кого не торкнеться мобілізація у 2024 році: оприлюднено перелік посад для бронювання

За її словами, якщо військовозобов'язаний - студент чи науковий працівник, то йому необхідно подавати довідки, що підтверджують його навчання або роботу у відповідному виші чи науковій установі, студентський квиток, довідку про зарахування тощо.

Також Скумадчук уточнила, що заброньовані працівники мають надати витяг із рішення про бронювання за формою відповідно до додатку 3 Постанови КМУ №76 від 27 січня 2023 року, що видають за місцем роботи такого громадянина.

Водночас людям з вадами щодо стану здоров'я треба надати довідку про результати медичного огляду, яку видають медико-соціальна експертна комісія (МСЕК) або лікарсько-консультативна комісія (ЛКК), документи про підтвердження інвалідності з дитинства, зокрема, посвідчення та інші документи, які можуть підтвердити статус громадянина, чому він має право на відстрочку.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, кого не заберуть до війська, а хто втратить відстрочку.

  • Вас може зацікавити:

Нові правила мобілізації: хто із вчителів матиме право на відстрочку

Оновлення даних у ТЦК з 18 травня: чи зможуть забрати в ухилянтів квартиру та авто

Відстрочка від мобілізації: що треба знати батьку дитини з інвалідністю