RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

У ЗСУ повідомили про незвичайний обстріл на Донбасі

На окупованому Донбасі біля Миколаївки Донецької області бойовики обстріляли сили АТО.

Про це пише на своїй сторінці в Facebook офіцер ЗСУ Сергій Місюра, який знаходиться в зоні АТО,

"Вчора, біля Миколаївки, нашими бійцями 72 бригади була помічена ДРГ сепаров. Був відкритий вогонь, група зникла в ліску біля балки. В балку піти не могли, заважав наш вогонь з ПКМ і СПГ. І потім понеслася з без чогось 7 вечора. Сепары стріляли з усього. Починаючи з Волошки 82-мм і 120-мм минометом і закінчуючи 122-мм артою і одним запуском Граду, не повною касетой. Тільки закінчили обстріл - ДРГ відразу намагалася вийти з волосінь і піти на свою територію. Але бійці знову не давали це зробити вогнем. Так тривало до половини дванадцятої. Обстріл припинився. Стовбури замовкли", — розповів офіцер ЗСУ.

"Обстріл проводився з постійною зміною позицій. Починаючи з Докучаєвська і з наближенням до Стыле по полях і дорогах. Також потрапляло і позиціях біля Новотроїцького. Але з інших позицій. Били чітко, по 5-6 стовбурів. Вночі, звичайно, довелося "поповзати" за зеленкам, але це вже лірика. З світанком нас зустрів дуже щільний туман. Як виявилося ввечері, пару прильотів довелося на Миколаївку, але вранці, опитуючи місцевих жителів, дізналися, що по селу сепари не попали. Жертв чотирьох годинного обстрілу серед місцевих жителів і військовослужбовців немає. Ні втрат, ні поранених", — зазначив Місюра.

"Залишається багато питань: куди та коли ж зникла та ДРГ, чому стільки годин йшов обстріл для прикриття їх відходу, хто був такий важливий в тій групі, яка їх мета була заздалегідь, чому вони йшли саме цією балкою, хоча прийшли точно за іншою???" — дивується військовий.

"Як виявилося пізніше, можливо, повторюю, можливо, а ДРГ немає номерів на касках, щоб знати точно, ця ДРГ причетна до смерті командира 3 батальйону. Якого поранили, але по дорозі до лікарні він помер. Він був хорошою людиною і командиром! Слава Герою!" — додав Місюра.

Як повідомляв "Апостроф", голова Генерального штабу України, генерал армії України Віктор Муженко допустив широкомасштабне військове вторгнення Росії на українську територію.

Донбас, бойовики, обстріли,