RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Війна на Донбасі: волонтер розповів про важливість шахти "Бутівка"

Український активіст і волонтер Роман Доник розповів про важливість шахти "Бутівка" на окупованому Донбасі

Про це Доник написав на своїй сторінці у Facebook.

"Про шахту "Бутiвка" починають говорити, що вона схожа на ДАП. Просто для більшості людей, які дізнаються новини з соцмереж чи телевізора, ДАП - це термінал. Насправді, по суті виконуваних завдань шахта і є логічним продовженням частини ДАПа. Не в інфраструктурному розумінні аеропорту та логістики, а в розумінні позиційної війни. Це одна з панівних висот, яка дозволяє контролювати все ту саму територію аеропорту з нашої сторони, яку наші війська контролюють вже два роки. Це контроль над територіями, які практично входять у межі Донецька. Саме цим пояснюється постійне напруження і нескінченні обстріли. І не потрібно позиції вважати чимось самостійним. Це ланцюг позицій, які і є переднім краєм фронту, що впирається в межу міста. Це зміцнення і вогневої точки, з яких сформувалася наша лінія оборони. Шахта не острів. І праворуч, і ліворуч, на кілометри суміжники прикривають шахту або будь-який інший опірник. Усі панівні висоти в цьому районі контролюються ВСУ. І ця лінія оборони не єдина. Крім першої лінії є і другий ешелон. Є і резерви на певній відстані, недоступній для артилерії противника", — зазначає волонтер.

"Просто потрібно розуміти, що війна набагато складніша, ніж здається з екрану. Війна - це не два - три опорники, які на слуху. Це багато кілометрів переднього краю, який щохвилини може стати на слуху з початку загострення. І коли відбувається щось незрозуміле, найпростіше і найрозуміше - це не панікувати, а просто завмерти на деякий час. Поки не з'явиться достовірна інформація. Війна, що у нас зараз, - це не тільки стрілянина і героїзм. Це ще і які наслідки можуть бути після стрілянини і героїзму. Ми не настільки сильні, щоб воювати так, як нам хочеться. І тому змушені дотримуватися певних правил. Як би нам не хотілося іншого. Як мінімум, поки не станемо сильнішими", — додав Доник.

Як повідомляв "Апостроф", український активіст і волонтер Роман Доник викликав ажіотаж у мережі постом про реакцію влади і суспільства на свіжі втрати українських військовослужбовців у ході боїв у зоні АТО.