RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Затримано бойовика Ходаковського: опублікованi фото

У тернопільській області Службою безпеки України (СБУ) затриманий бойовик з терористичного батальйону "Схід", командиром якого є Олександр Ходаковський.

Про це повідомила прес-служба СБУ на сторінці відомства у Facebook.

Зазначається, що затриманий — уродженець Донецької області. До бойовиків він приєднався добровільно два роки тому.

Він пройшов підготовку у "Сході" і став старшим мінометником артсистеми "Нона". Був серед бойовиків до початку весни цього року, брав участь в обстрілі Донецького аеропорту, а також таких населених пунктів, як Макіївка, Сніжне, Харцизьк.

Пізніше бойовик пішов з ДНР і повернувся на територію, яку контролює українська влада. В СБУ стверджують, що він зрозумів безперспективність ДНР і боявся за своє життя.

Зазначається, що чоловік переховувався від правосуддя в кількох областях України, де намагався знайти роботу. Йому вдалося влаштуватися сторожем в одному з тернопільських сіл.

Співробітники СБУ, проводячи спецоперацію, затримали бойовика, коли він перебував на своєму робочому місці. Проводиться слідство.

Фото прес-служби СБУ

Як повідомляв "Апостроф", останнім часом ватажок бригади бойовиків ДНР Олександр Ходаковський зник з поля зору, але в правоохоронних структурах Донецької області вважають, що він просто взяв паузу.