RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Радник Порошенко нарвався на скандал з антинародною ініціативою

Журналіст Петро Шуклинов 30 вересня підняв шум через ініціативу голови фракції "Блок Петра Порошенко" у Верховній Раді, радника українського президента Ігоря Гриніва приховати від громадськості дані по майну чиновників.

Про це журналіст написав на своїй сторінці в Facebook з посиланням на повідомлення ЗМІ.

"Погані новини. Один з представників оточення президента вирішив, що пора згортати ігри в демократію і реформи. Важливо прямо зараз в зародку цей процес зупинити. Для цього треба просто голосно сказати своє слово. Для таких випадків і існує громадянське суспільство.

Депутат з партії президента Порошенко, лідер фракції БПП в парламенті, радник голови держави, людина з найближчого оточення президента Ігор Гринів пропонує сховати інформацію про рухоме і нерухоме майно, гроші та подарунки чиновників - внести відповідні зміни в закон. Фактично він пропонує перекреслити всі зусилля громадянського суспільства по наведенню порядку в країні. Депутат, мабуть, вважає, що суспільство не має нічого знати - вистачить і того, що про майно чиновника буде знати НАБУ. А українець, платник податків знати не повинен - не холопа це справа. Гринів також хоче скасувати кримінальну відповідальність за помилки в декларації - не можна, вважає він, так суворо карати. А суспільство вважає - ТРЕБА, пане депутат", - написав Шуклинов.

Журналіст підкреслив, що прийняття поправки завдасть непоправної шкоди рейтингу президента і позиціям України на переговорах з ЄС.

"Та що там - сама ініціатива вже це зробила. Гринів повинен негайно відкликати свій законопроект. Інакше зрив зближення з Євросоюзом неминучий - там же не дурні. Ми, журналісти, працюємо з дипломатами і знаємо, що реакція буде блискавичною. Парадоксально, що палиці в колеса зусиллям президента щодо євроінтеграції ставить його найближчий соратник", - зазначив Шуклинов.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні викликала бурхливу реакцію купівля народним депутатом Сергієм Лещенком, відомим своєю боротьбою з корупцією, квартири в центрі Києва площею 200 квадратних метрів в 7,5 млн гривень,