RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

В Україні стартував призов до армії: названі критерії відбору

В Україні 4 жовтня розпочався осінній призов на строкову військову службу.

Подробиці цієї події розкриваються в статті видання "112-Україна".

Зазначається, що до лав Збройних сил України та інших військових формувань буде призвано 13908 українців. З цієї кількості близько 8 тис. людей направлять до ЗСУ, 5 тис. людей — до Нацгвардії та ще 1 тис. українців будуть відправлені в Державну спеціальну службу транспорту.

У Генштабі уточнили, що для проходження військової служби будуть відбиратися здорові чоловіки, яким під час відправлення до армії виповнилося 20 років, а також особи, що не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення від призову.

Згідно з постановою уряду, найбільше призовників очікується з Дніпровської та Харківської областей, найменше — з Луганської та Донецької областей. У столиці на проходження строкової військової служби підлягають 570 людей.

З бюджету на проведення осіннього призову планують виділити 41,6 млн грн. На одного призовника йде близько 3 тис. грн, включаючи грошову допомогу та підготовку до призову.

У Генштабі також зазначили, що термін служби в ЗСУ для солдатів, матросів, сержантів і старшин становить до 18 місяців. Якщо на момент призову людина має вищу освіту — 12 місяців.

У разі, якщо призовник не з'явився на виклик до військового комісаріату без поважних причин або порушує порядок проходження навчальних зборів, його карають штрафом від п'яти до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, в березні 2016 року президент України Петро Порошенко підписав указ про осінній призов громадян України.

Як повідомляв "Апостроф", у березні Петро Порошенко прийняв рішення щодо демобілізації та призову до армії.