RU  UA

Абсолютно шалене рішення: яку ціну заплатить Росія при повторному наступі на Київ

З погляду військової логіки новий наступ на Київ буде абсолютно шаленим рішенням Кремля, оскільки щоб взяти добре укріплене місто, яким і є столиця України, потрібно не 200 тисяч, а у 2-3 рази більше.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військово-політичний аналітик Юрій Федоров.

Як зазначив Юрій Федоров, про це свідчить досвід Другої світової війни, адже скільки сил вимагалося для взяття великих міст і які жертви несла сторона, що йшла у наступ.

Читайте також: Повторення лютого 2022 року: в ISW оцінили ймовірність нового штурму Києва в 2023 році

Крім того, як підкреслив він, протягом кількох місяців росіяни вкрай неуспішно, по-російськи, у лоб, штурмують хоч і добре захищене, але невелике місто Бахмут, використовуючи при цьому близько 30 тисяч людей.

"Для того, щоб тільки підійти до Києва потрібно, напевно, у 5 разів більше особового складу, а щоб взяти його, ще більше. Тому ті 200 тисяч, які готують начебто для наступу, це зовсім не ті сили, якими можна брати Київ", – зазначив аналітик.

Тим більше, як наголосив Юрій Федоров, у період зимового наступу війська можуть йти тільки дорогами з твердим покриттям і, природно, виникнуть логістичні проблеми, і армія противника може бути просто знищена артилерією ЗСУ.

"Тому, якщо Москва спробує ще раз організувати наступ на Київ, то воно провалиться сто відсотків", - резюмував експерт.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що для Росії не існує понять "невдач" і "втрат", тому для Москви новий похід на Київ цілком логічний.