RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

З речами на вихід: розвідка дізналася про сюрприз від окупантів для українських військових у Криму

Українським розвідникам вдалося дізнатися, що російські окупанти в Криму планують масові звільнення колишніх українських військових.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУР Міноборони України в Facebook.

За поточний рік особовий склад військових частин РФ, які дислокуються на півострові, повинен пройти переатестацію. Після неї на посади будуть призначатись лише ті військові, які пройшли додаткову підготовку на курсах у військових вишах РФ. Розвідники повідомляють, що колишні українські військові до перепідготовки не допускалися. Тому їх чекають пониження в посаді або звільнення.

"При цьому, працевлаштуватися звільненим військовослужбовцям на території Криму практично неможливо, у зв'язку з відсутністю робочих місць. У той же час, російські бізнес-структури в Криму, як правило, відмовляють у працевлаштуванні колишнім військовослужбовцям ЗС України, приховано або відкрито називаючи їх "зрадниками", - наголошується в повідомленні ГУР.

Як повідомляв "Апостроф", за даними військової прокуратури, вісім тисяч українських військових в анексованому Криму перейшли на службу до ЗС РФ.