RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Шахтар" обіграв "Сельту" в Іспанії: відеоогляд

Донецький "Шахтар" у першому матчі 1/16 фіналу Ліги Європи на виїзді обіграв іспанську "Сельту".

Паулу Фонсека залишив у запасі на цю гру Кучера, Коваленка і Бернарда - їх місця в основі зайняли Ордець, Дентіньо і Тайсон. Замість дискваліфікованого Степаненка на поле з перших хвилин вийшов Малишев, а Бланко Лещук зайняв місце основного форварда.

Саме дебютант "Шахтаря" приніс "гірникам" перемогу в матчі. "Шахтар" почав гру другим номером, але потім вирівняв ситуацію на полі і провів результативну контратаку. Фред вивів Марлоса один на один з воротарем, бразилець обіграв голкіпера, влучив у гравця "Сельти", але на добиванні тут як тут опинився Бланко Лещук.

Другий тайм вийшов напруженим і досить нервовим - арбітр раз за разом діставав з кишені жовті картки. "Шахтар" мав шанси, щоб збільшити свою перевагу (Тайсон сам створив собі момент, але із забійної позиції не влучив, а Марлос зіпсував контратаку п'ять в три), але міг і пропустити. Наприклад, після невдалої скидки Ордеця Гвідетті в дотик проштовхнув м'яч повз П'ятова, але не влучив і в ворота. Також гравці "Сельти" вимагали пенальті після того, як Гвідетті впав у штрафному "Шахтаря", але арбітр порушення з боку Ракицького не побачив.

Таким чином, "Шахтар" втримав свою мінімальну перевагу і забезпечив собі хороший результат перед матчем-відповіддю.

"Сельта" - "Шахтар" - 0:1

Гол: Бланко Лещук, 26

"Сельта": Альварес, Отто, Ронкалья, Кабрал, Мальо, Ернандес, Васс, Радоя (Хосабед, 74), Аспас, Гвідетті (Россі, 84), Бонгонда (Сісто, 58)

"Шахтар": П'ятов, Срна, Ордець, Ракицький, Ісмаїлі, Марлос (Азеведо, 90+3), Малишев, Фред, Тайсон (Бернард, 84), Дентіньо (Коваленко, 46), Бланко Лещук

Попередження: Радоя, Васс, Аспас - Ордець, Тайсон, Срна, Малишев, Ракицький

"Гірники" продовжили свою переможну серію в Лізі Європи до дев'яти матчів.

Нагадаємо, матч-відповідь команди проведуть 23 лютого. Як повідомляв "Апостроф", "Шахтар" зможе прийняти "Сельту" в Харкові.