RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Ведмеді ламають слонів і ослів: у РФ радіють атаці на Windows

Росіян порадувала новина про те, що хакерська група Fancy Bear використовувала нещодавно виявлену уразливість в операційній системі Windows.

Про це йдеться в заяві компанії Microsoft.

У компанії пообіцяли, що усунуть вразливість не пізніше 8 листопада, коли в США відбудуться президентські вибори. При цьому не повідомляється, в чому саме полягає вразливість, які системи її мають і в яких хакерських атаках вона використовувалася.

Раніше Fancy Bear приписували зломи листування американських політиків. Цю хакерську групу пов'язували зі спецслужбами РФ.

Свої емоції з приводу атаки на Windows росіяни пишуть у коментарях до новини на сайті пропагандистського телеканалу "Russia Today".

"Microsoft звинуватила сама себе в нескінченних вразливостях", "Росія буде асоціюватися з ведмедями, які за допомогою однієї балалайки здатні зламати бази ЦРУ, дем. партії і MS :)", "Класно ж - ведмеді граючись ламають слонів і ослів)))", "Microsoft підтримує Клінтон. Зараз у неї рейтинг падає, але вона добре вилазила на російських хакерах (зараз запропонувати нема чого). Microsoft вирішив підтримати цей напрям", - пишуть коментатори.

Як повідомляв "Апостроф", у мережі викликала резонанс звістка про те, що американський хакер зламав сайт Міністерства закордонних справ Росії.