RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Став відомий план Японії щодо діяльності на Курилах

Уряд Японії 18 березня на переговорах у Токіо представить Росії детальний план спільної господарської діяльності на південних Курилах.

Про це повідомляє газета Nikkei.

У плані містяться ініціативи з питань медицини, рибальства, екології та туризму. Зокрема, Японія пропонує надавати дистанційну медичну допомогу жителям островів. Цим будуть займатися лікарі лікарень з північного острова Хоккайдо, які зможуть через інтернет консультувати як російських медиків, так і самих пацієнтів.

Крім цього, Токіо планує організовувати морські круїзи для японських туристів на деякі острови південних Курил. Також на переговорах обговорять питання створення спільних підприємств із переробки риби і виробництва цінних молюсків під назвою морське вушко.

Нагадаємо, суперечка про приналежність південнокурильських островів є неврегульованою з часу закінчення Другої світової війни.

Як повідомляв "Апостроф", генсекретар Ради національної безпеки Японії Сетаро Яті заявив, що допускає розміщення американських військових баз на островах Південних Курил, оскільки будь-яка територія Японії підпадає під договір про гарантії безпеки з США.

За матеріалами "РИА Новости"