RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Новий посол США в Україні викликав ненависть у путінців

Новина про те, що президент США Барак Обама висунув на пост посла в Україні Марі Йованович, викликала обурення в росіян, які підтримують політику президента РФ Володимира Путіна.

Про це свідчать коментарі до новини про призначення Йованович на пропутінському сайті "РИА Новости".

"Шпигунка напевно, місце роботи підозріле", "Нема кому суржик перекручувати, чи що?Так з нього вже тільки ангельський можна робити або азбуку Морзе з сурдоперекладом", "Завинила, в Україну відправляють", "Чим вона завинила? Зазвичай до країн 404 посилають на стажування молодих випускників або засилають дипломатів за серйозні проколи", "Однією засланкою (від слова заслана) в хохляндії більше буде!", "Ну, наче вилита стерва. У них там фейсконтроль в держдепі, чи що", "Прочитав послужний список цієї дами. Робота в посольстві Росії, України, Киргизії. В Україні була ініціатором погіршення відносин з адміністрацією Кучми, в Киргизії зазнала фіаско і визнана неефективним послом. Коротше кажучи, успіхів немає. Тоді чому призначають? Напевно тому, що є "фахівцем з Росії" і свого часу закінчила Національний військовий коледж. Коротше кажучи, розвідниця вона", "Маріванна, знайома особистість з анекдотів", — коментують новину російські користувачі мережі.

Нагадаємо, Марі Йованович народилася в 1958 році в Канаді. Коли їй було три роки, її сім'я переїхала до США. Там вона закінчила Прінстонський університет і Пушкінський інститут, отримавши ступінь бакалавра з історії та комплексу дисциплін, пов'язаних з вивченням мови, літератури, культури, історії, політики та економіки Росії. В рамках дипломатичної служби вона працювала в Сомалі, Великобританії, Росії, Канаді, Україні, Киргизії та Вірменії. Йованович добре знає ситуацію в Україні, вона працювала на посаді заступника голови місії в Україні з серпня 2001-го по червень 2004 року. При цьому вона вільно говорить російською.

Як повідомляв "Апостроф", журналіст Віталій Портніков вказав на цікаву тенденцію з послами США в Україні.