RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Стало відомо про відставку скандального омбудсмена Путіна

Стало відомо про те, що заяву про відставку написав уповноважений при президентові РФ з прав дітей Павло Астахов, чиє нещодавнє висловлювання під час зустрічі в лікарні з дітьми, які вижили під час трагедії в російській Карелії, викликало величезний резонанс.

Про відставку путінського омбудсмена виданню "РБК" повідомили три різних джерела.

Так, про те, що Астахов найближчим часом покине свій пост, стверджує близьке до думского керівництва джерело і підтверджують два близьких до Кремля співрозмовники. За словами одного з них, Астахов написав заяву про відставку.

Джерело, близьке до Кремля, розповіло, що до Астахова останнім часом виникло багато претензій. Йдеться і про його спілкування з дітьми, котрі постраждали.

"Петиція з вимогою відставки набрала понад 150 тис. підписів", — зазначило джерело.

Про заяву Астахова у своєму Facebook також повідомила журналіст Life.ru Анастасія Кашеварова.

Водночас в апараті уповноваженого інформацію не підтверджують, зазначаючи, що Астахов зараз "разом з президентом".

"Ми цю інформацію не підтверджуємо. Зараз Павло Астахов знаходиться на заході в МЗС разом з президентом", - сказав радник з інформаційної політики уповноваженого з прав дитини Ренат Абдєєв.

Прес-секретар президента Дмитро Пєсков заявив виданню в свою чергу, що поки ніяких указів щодо Астахова не було. Він додав, що не бачив заяви уповноваженого про відставку.

Як повідомляв "Апостроф", у мережі жорстко висміяли Астахова, який під час зустрічі в лікарні з дітьми, які вижили під час трагедії на озері Сямозеро в Карелії, поставив одній з дівчаток запитання: "Ну що, як поплавали?"