RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

​Країна-невидимка: Акунін вказав на ознаки швидкого розвалу Росії

Росія в даний момент не може здивувати світ нічим, крім військового спрямування.

З такою заявою виступив відомий російський письменник Борис Акунін (Григорій Чхартішвілі) в ефірі радіостанції Ехо Москви.

"Головна небезпека нинішнього російського вектора, на мій погляд, полягає в тому, що країна втрачає час, втрачає масу можливостей для розвитку, все більше відстає від країн-лідерів", - говорить Акунін.

Письменник продовжує: "Що ми сьогодні робимо? Чим хорошим дивуємо світ? Якщо залишити в стороні новини про Сирії та Україні, Росія в очах світу – практично країна-невидимка. В магазинах немає ніяких російських товарів (хіба що горілка, і то неросійської більше). Немає російських наукових відкриттів. Немає технологій. Немає яскравих бізнес-проектів. Так і нових культурних явищ, загалом, теж немає – все ті ж умовні Чехов з Малевичем".

"Я не буду зараз вдаватися в причини російської стагнації – це займе занадто багато місця. Скажу коротко: неправильно влаштована держава заважає розвитку країни. Якщо держава протягом кількох років не виправити, воно може розвалитися – як це сталося з Радянським Союзом", - підкреслив Акунін.

Як повідомляв "Апостроф", в жовтні минулого року Акунін захопив мережу постом про війну РФ проти України.