RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Екс-радник Путіна заявив про російську загрозу для незалежності Білорусі

Якщо Олександр Лукашенко піде в ліс за грибами, і зв'язок з ним перерветься на 24 години, а міністри оборони і внутрішніх справ Білорусі не зможуть до нього додзвонитися, то виникнуть серйозні ризики для суверенітету Білорусі.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" сказав російський економіст, радник Путіна в 2000-2005 роках Андрій Ілларіонов.

На його думку, Білорусь є на сьогоднішній момент кандидатом №1 на вторгнення Росії в країну.

"Є різниця між конвенціональними та неконвенціональними інструментами вторгнення. Особливо важлива ця різниця для тих, хто виявляється жертвою інтервенції. Одна справа – неконвенціональне втручання у передвиборчу кампанію США в 2015-2016 роках, і зовсім інша справа – конвенціональна окупація та анексія Криму, участь у війні у Східній Україні. Очевидно, що жодна держава в Європі не може бути повністю ізольованою від можливої агресії інформаційного, корупційного, пропагандистського, шпигунського, гібридного характеру. Що ж стосується конвенціональної інтервенції, то на сьогоднішній момент кандидат №1 на вторгнення такого роду – це Білорусь", - сказав Ілларіонов.

Він зазначив, що ймовірність вторгнення залежатиме насамперед від стану здоров'я Олександра Лукашенка і стійкості його цілодобової зв'язку з іншими членами білоруського керівництва.

Детальніше про ризики для незалежності Білорусі, образу Путіна на Трампа та повернення Росії в лігу великих гравців читайте в інтерв'ю Ілларіонова "Апострофу".