RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Новий шанс напаскудити Заходу: в РФ пояснили появу путінського спецназу на кордоні з Лівією

Російський політолог Андрій Піонтковський висловив думку з приводу інформації про появу спецназу РФ на кордоні з Лівією.

У коментарі "Апострофу" він зазначив, що такий вчинок пов'язаний з бажанням російського президента Володимира Путіна бути найвпливовішою людиною в світі і позначити свою повсюдну присутність. "Це очікувалося. Росія давно підтримує зв'язки з так званим маршалом Хафтаром - одним з польових командирів в Лівії, який бореться з урядом, визнаним західними державами. Але ось ще одна можливість напаскудити "проклятого" Захід", - сказав Піонтковський.

При цьому він відзначає, що Путін зовсім не має наміру вести реальну боротьбу з ІДІЛ на території Лівії і приводить в приклад участь російських військ в Сирії. "95% того, що він робить в Сирії – це боротьба з опозицією Асада. Так що не треба приписувати йому того, чого немає", - зазначив політолог.

Нагадаємо, раніше агентство Reuters з посиланням на дипломатичні джерела Єгипту і США повідомило про появу російського спецназу в районі населеного пункту Сиди Баррані в Єгипті, приблизно в 100 км від кордону з Лівією. При цьому представник Збройних сил Єгипту Тамер аль-Ріфаї спростував цю інформацію і заявив, що на території країни немає іноземних солдатів.

Як повідомляв "Апостроф", в Міноборони РФ відповіли на інформацію про російський спецназ на кордоні з Лівією.