RU  UA  EN

пятница, 29 марта
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Политика

Помочь Вооружённым Силам Украины! Ссылка для переводов

Мнение

«Любі друзі-2» чи проєвропейський уряд

В останні дні розгорнулася просто-таки запекла дискусія про персональний склад «професійного» і «не квотного», читай – не корумпованого уряду. Вже почали лунати нові, а вірніше старі знайомі прізвища. Це що ж у нас виходить, що все нове – це добре забуте старе? Невже у нас такий дефіцит нових людей? Невже ніде взяти нову команду і, головне, нового та успішного прем'єра?

Пропозицій лунало чимало. Думаю, що можу запропонувати і свій варіант. Більше того, наш уряд дав привід для роздумів, запропонувавши на посаду українського бізнес-омбудсмена колишнього єврокомісара Альгірдаса Шемету.

А чому і бізнесу в свою чергу не запропонувати частині старого складу Європейської комісії переїхати в Київ і бути новим українським і проєвропейським урядом? Каденція їх закінчилася 10 днів тому. Працювати вони вміють та й Україну вони знають добре.

Ці шановні панове Жозе Мануел Баррозу, Кетрін Ештон, Штефан Фюле, Карел де Гюхт та інші вже не раз були у нас. Мову англійську знають, до речі, як і українську розуміють. Угоду Україна–ЄС їм вчити також не треба. А от розкрадати і «розпилювати» бюджет вони не вміють. Зарплата на всіх 15 осіб по 20 тис. євро на місяц. За рік це складатиме всього 3,6 млн євро. Додамо ще 15% компенсації на житло – це ще 0,54 млн євро. Тобто, виходить всього 83 млн гривень. Абсолютно реальна сума. Наші все одно значно більше витрачають на себе. Та й сам бізнес міг би це профінансувати.

Одна проблема – як їх переконати приїхати сюди. Чи все-таки варто спробувати їх запросити?

Читайте также

Концлагерь на оккупированных территориях, что значат для Украины выборы Путина

Путин фальсифицировал результаты выборов 2024 года, чтобы показать поддержку, в том числе и на оккупированных территориях Украины

РДК в бороду, ЛСР в ребро: главные цели Путина на "выборах"

Кремль хочет нарисовать поддержку Путину на захваченных территориях Украины, чтобы легитимизировать их оккупацию

Человек, который смог: почему Залужному удалось уволиться с военной службы

Обстоятельства признания Валерия Залужного непригодным к несению военной службы вызвали вопросы в обществе